Skip to main content

IVY Amsterdam

+ ca. 15.000 m2 b.v.o.
+ sloop/nieuwbouw
+ 156 huurwoningen, maatschappelijke ruimtes, commerciële ruimtes en parkeren

Over het project

BLVG Ontwikkeling B.V. ontwikkelt IVY Amsterdam aan de Klaprozenweg te Amsterdam-Noord.

IVY Amsterdam: 156 woningen (40% sociale huur, 40% middenhuur, 20% vrije sector huur), 49 maatschappelijke woonunits genaamd een ‘Passantenpension’, een grote gemeenschappelijke binnentuin, groene setbacks in de gevel, groene daken, winkels, sport en horeca, een parkeergarage voor 34 auto’s en meer dan 600 fietsen en een ‘superspace’ die uitnodigt tot bewegen en sociale interactie.

IVY Amsterdam geeft de aftrap voor de nieuwe wijk ‘Klaprozenbuurt’. In de Klaprozenbuurt verrijzen circa 2.000 woningen en voorzieningen, parken, winkels en scholen. De wijk wordt uitzonderlijk duurzaam, groen, waterproof en sociaal. Zeer centraal gelegen in de westkant van Amsterdam Noord wordt deze buurt de nieuwe hotspot van Noord.

Ivy Amsterdam is klaar voor de verhuur! https://ivy-amsterdam.nl/

IVY Amsterdam ligt precies aan de kop van deze buurt en vormt met zijn uitzonderlijke hoogte (45 m) een landmark voor het stadsdeel. Het ontwerp is iconisch, industriëel en ook sculpturaal. Het sluit aan bij de laagbouw van het oude Noord en vormt zich aan de oostzijde tot een moderne hoogbouw. Het is met een FSI van >5 op een driehoekig kavel een opvallend ontwerp van de internationaal gerenommeerde Canadese hoogbouwarchitect Burton Hamfelt (Burton Hamfelt Urban Architecture).

Kondor Wessels Amsterdam is de bouw gestart eind 2021. De oplevering wordt verwacht in juli 2024. BLVG Ontwikkeling heeft het gebouw verkocht aan Garbe Institutional Capital voor haar investeerder Hamburger Pension Verein. BLVG Ontwikkeling blijft betrokken tot en met oplevering.